Owsiane ciasteczka z owocami goji

Znowu na pierwszy plan idzie mąka owsiana 🙂 Tym razem pyszne, zdrowe, ciasteczka owsiane z dodatkiem gorzkiej czekolady, jagód goji i migdałów…

Składniki:

  • szklanka mąki owsianej
  • 3/4 szklanki otrębów owsianych 
  • 1/4 szklanki mąki dyniowej
  • 1/4 szklanki płatków owsianych
  • 1/4 szklanki płatków migdałowych
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 120 g masła w temperaturze pokojowej
  • 60 g cukru trzcinowego
  • 2 łyżki cukru z wanilią
  • 1 jajko
  • 20 g gorzkiej czekolady
  • garść owoców goji

Masło ucieramy (najwygodniej mikserem) z cukrem i cukrem z wanilią na puszysty krem. Dodajemy jajko, łączymy. Na koniec dodajemy po kolei mieszając: mąkę owsianą wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą, otręby, mąkę dyniową, płatki migdałowe, posiekaną gorzką czekoladę, owoce goji.

Odstawiamy do lodówki na 30 minut. Następnie z ciasta formujemy kulki, spłaszczamy , układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni ok 15 minut.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *