Jednogarnkowe: Makaron z sosem serowo pieczarkowym

Zapraszam na moją kolejną propozycję na danie jednogarnkowe! Tym razem z serkiem topionym i pieczarkami. niewiele składników, zielony dodatek – wyszło bardzo smacznie!

Składniki:

  • 400 g makaronu penne
  • 1 duży por
  • 500 g pieczarek
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • 200 g serka topionego
  • 600 ml wrzątku 
  • 250 g zielonej fasolki szparagowej (u mnie mrożona)

Por, pieczarki, obrać, pokroić na mniejsze kawałki.

W głębokim rondlu rozgrzać olej , podsmażyć pieczarki z porem. Dodać rozdrobniony serek, podsmażać aż się rozpuści. Całość zalać wrzątkiem, przyprawić, dodać makaron, gotować pod przykryciem ok 15 minut. Po tym czasie dodać fasolkę szparagową, wymieszać i gotować na małym ogniu jeszcze 5 minut. Podawać od razu.

Smacznego!

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *