Obiad w 30 minut: Pęczak z grzybami i parmezanem

Teściu zaopatrzył mnie w zapas grzybów, trzeba korzystać! Ja na diecie jestem ale mężowi nie zabronię 😉

Danie przygotujesz maksymalnie w 30 minut, a jeśli masz już ugotowaną wcześniej kaszę zaledwie w 10 minut!

Idealne na obiad, kolację i do pracy!

Składniki (1 porcja):

  • 70 g kaszy pęczak
  • 200 g grzybów leśnych
  • mały ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • cebulka dymka
  • 2 łyżki płatków parmezanu

Pęczak ugotować w osolonej wodzie.

Grzyby pokroić na mniejsze kawałki, czosnek i dymkę drobno posiekać.

Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć grzyby aż woda odparuje, dodać pęczak i czosnek, przyprawić, chwilę podsmażyć, następnie dymkę i starty w płatki parmezan.

Smacznego!

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *